Jak zjistit sériové číslo Windows a Office

ProduKey je jednoduchá a účinná utilitka, která umí vydolovat z registru vašeho PC sériová čísla Windows, Office a podporuje dokonce už i Windows 7 a Office 2010. Pokud třeba nemůžete najít vaše licenční číslo v tištěné podobě, můžete si pomocí tohoto prográmku zjistit, s jakým číslem je daný produkt aktuálně v systému nainstalován. Jednoduché, rychlé a funkční…

Download: ProduKey

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

114 thoughts on “Jak zjistit sériové číslo Windows a Office”

  1. Podle popisku na strankach programu by Key Finder mel zjistit Product ID, coz ale neni primo seriove cislo. Pokud toto ID sdelite na lince technicke podpory Microsoftu (tel: 841 300 300), meli by udajne byt schopni vam rict primo seriove cislo. Bohuzel to momentalne nemam moznost vyzkouset. Zkuste se na ne obratit a pripadne dejte vedet, jak jste dopadla.

  2. Chci se zeptat jak se dá zjistit sériové číslo u instalčního CD microsoft windows XP professional.. ??
    Díky za odpověď

  3. Sériové číslo jako takové není vůbec obsaženo na instalačním CD. Najdete ho na licenční nálepce, kterou máte na šasi svého počítače (u notebooků je nalepená na spodní části). Pokud máte originální CD a nemůžete klíč dohledat, doporučuji obrátit se přímo na českou technickou podporu Microsoftu (http://www.microsoft.com/cze/zakaznickecentrum) a vyřešit to s jejich pomocí.

  4. Staci si na vyse uvedene adrese stahnout utilitku KeyFinder. Ta umi z nainstalovaneho systemu vytahnout licencni kod, se kterym muzete system znovu nainstalovat.

  5. Dobrý den, Jeyo Mobile Extender je komerční produkt, takže jediná čistá cesta, jak číslo získat je zakoupení licence programu. Pokud byste tento produkt chtěl předem otestovat, Google vám pro nalezení klíče bude dobrým pomocníkem;)

  6. Dobrý den, přiznám se, že to už je nad rámec mých možností. Zkuste zahledat na internetu. Jsem přesvědčen, že najdete nějaké řešení.

  7. Hledal jsem všude,akorát jsem si natáhnul virus do pc a nic ……. I tak děkuji za odpověd.

  8. Funguje. Stáhněte si utilitu Key Finder z http://www.magicaljellybean.com/files/keyfinder.2.0.beta.3.zip, rozbalte ZIP archív a spusťte EXE soubor. Program Vám hned po spuštění zjistí všechna Product Key k microsoftímu SW, který máte v PC. Především jde o Windows a umí také Office. Tak zjistíte vaše Product Key, se kterým byl systém nainstalován a se kterým ho můžete nainstalovat znovu. Mimo jiné tento klíč najdete také na samolepce COA (Certificate of Authenticity), kterou byste měl mít nalepenou na skříni počítače (na spodní části notebooku).

  9. Diky za odkaz na KeyFinder. Chystam se na formatovani a klic byl jiz po letech ztracen. Marek

  10. Dobrý podvečer..!!CHtěla bych se zeptat jaké je seriové číslo pro:INTERNET DOWNLOAD MANAGER…!!Děkuji předem za odpoveď ….:-) …!!

  11. Dobry den mam keyfinder ale jak sjem si nechal udelat analýzu viru v pc tak mi to zrovna v tomto programu naslo 2 vyry z toho 1 pracujci . a jak jsem si stahl jiny (novejsi verze asi) taky tam byl stejny problem ??????? program jsem skousil vylecit ale nelze ho plne dolecit , max dat do karanteny . co stim mam delat????

  12. Dobrý den,
    A kde se dá zakoupit sériové číslo na:Internet download manager??Děkuji..!!

  13. Dobrý den,
    zakoupil jsem si notebook + OEM win XP. Bohužel jsem ho musel dát na reklamaci, která dopadla vrácením peněz. Neopsal jsem si sériové číslo a samolepka zůstala na nb. Mám vytvořenou zálohu čerstvě po instalaci, lze z ní nějak “vytáhnout” ono sériové číslo? Popřípadě nepřišel jsem tím o licenci? Zkoušel jsem zálohu ve virtualPC obnovit na virtuální disk, ale nepodařilo se mi nabootovat. Děkuji za jakoukoliv radu

  14. Dobrý den,

    pokud jste koupil notebook s OEM verzí Windows, tak ta se váže ke konkrétnímu notebooku. Mimo to předpokládám, že Vám vrátili peníze i za Windows. Vrácením notebooku tedy ztrácíte licenci.
    Čistě z technického pohledu by zjištění čísla neměl být problém. Je potřeba offline zjistit číslo z registrů, které by měli být součástí zálohy. Pokusím se na to napsat krátký článek. Během pár dnů ho umístím na tento web.

    Mějte se pěkně,

    Jiří Brejcha
    http://www.jiribrejcha.net

  15. Omlouvám se, nevyjádřil jsem se úplně přesně. Koupil jsem notebook bez os, k tomu zvlášť Microsoft Windows XP Professional CZ OEM viz
    http://www.czechcomputer.cz/product_doc-92CCE33C29D123ACC12572B9003234B8.html
    Peníze mi byly vráceny pouze za notebook, na dotaz zda jsem přišel o licenci windows mi v czc řekli, že ne, a že mám zavolat na linku microsoft. Pochopil jsem to tak, že při aktivaci win na novém nb, ale neznám sériové číslo..

  16. Aha, tak to jsme se úplně nepochopili. Omlouvám se.
    V tom případě potřebujete pro instalaci Windows do nového stroje kód product key. Ten je buď na samolepce, kterou nemáte nebo ho lze vytáhnout ze zálohy původního systému. Chystám na to článek, který se pokusím během dneška dokončit. Se zjištěným klíčem pak není problém systém nainstalovat. Neprojde ale aktivací přes internet, a tak je potřeba zavolat na MS aktivační linku a provést aktivaci po telefonu. Ta pak projde. Chtete-li mít vše v pořádku, měl byste mít na novém notebooku nalepen licenční štítek. Doporučuji se buď nějak domluvit s CZC nebo s Microsoftem. Zda jsou například schopni Vám zajistit novou. Ale moc pozitivně to nevidím. Bez štítku Vám vše samozřejmě bude fungovat také, ale z licenčního pohledu je to špatně. Měl byste jím totiž být schopen prokázat legalitu Windows při případné kontrole.

    Dejte mi vědět, zda jste uspěl.

    Pěkný den,

    Jiří Brejcha
    http://www.jiribrejcha.net

  17. Dobrý den, pane Brejcho.

    Mám zásadní problém. Před dvěma lety jsem si v Losanu koupil počítač s OEM verzí XP Home SP2. Protože mé drahé dítko tento počítač zaneřádilo, rozhodl jsem se jej kompletně přeinstalovat. Vše se dařilo až do chvíle, kdy jsem měl zadat Product Key. Z nálepky na počítači jsem jej opsal a zadal do okének. K mému údivu mi vyskočila hláška, že product key není správný.

    Mohl byste mi poradit, co s tím? Potřebuji počítač celkem nutně a tímto jej mám bohužel mimo provoz.

  18. Dobrý den,
    předně smekám před Vašimi znalostmi v tomto oboru a proto přikládám také dotaz. Koupil jsem před časem starší notebook Fujitsu Siemens s nainstalovanými Windows a originálním štítkem XP pro. Originální instalační CD ale samozřejmě zmizelo někde v propadlišti dějin. Rád bych jej nyní reinstaloval a bylo mi řečeno, že jako vlastník originálního štítku s klíčem produktu, který dodal původně výrobce na to mám právo, byť nemám originální médium. První otázka teda zní: domníváte se, že je to skutečně tak?
    A druhý problém je se samonou instalací. Běžné XP pro kupodivu k číslu nesedí, a originální CD s XP pro k Notebooku FS, které jsem si půjčil při instalaci číslo nechcou vůbec a nainstaluje se to tedy s jiným klíčem (přesto že je to orginálně dodáno k obdobnému notebooku). Je tedy nějaký způsob jak to provést?
    Děkuji za Váš čas a odpověď.

  19. Dobrý den,

    ano je to tak. Windows máte legálně, což můžete pomocí štítku prokázat.

    Fujitsu Siemens patrně k notebookům podle Vašeho popisu dodává upravené instalační CD Windows, které už si klíč pamatuje a laicky řečeno ho při instalaci vyplní za Vás. Je dost možné, že skutečně klasické CD Windows XP Professional si pak s klíčem nebude rozumět. V zásadě máte dvě možnosti. Buď kontaktovat FS a domluvit si s nimi dodání nového média nebo nainstalovat systém z půjčeného FS CD a po instalaci změnit klíč systému v registrech. Není to úplně čistá cesta, ale v tuto chvíli pro Vás asi bude nejsnazší. Můžete využít například nástroj Windows Product Key Update Tool. Návod naleznete například tady: http://zaloudek.kabel1.cz/zmena-serioveho-cisla-windows-xp_c96.html

    Pěkné velikonoce,

    Jiří Brejcha
    http://www.jiribrejcha.net/

  20. Dobrý den,
    chci jen poděkovat za odpověď. Nejen že mě potěšila, ale navíc přišla opravdu rychle. To je potřeba ocenit…
    S pozdravem a přáním hezkého dne
    Pavel

  21. Ahoj. V jednom z těch článků píšeš že sériové číslo u windows není přímo na CD v něakém souboru. Zajímalo by mě tedy jak instalační program zjistí zda je čííslo pravé nebo jakou verzi má instalovat někde ty čísla být musí. Díky za Odpověď

  22. Sériová čísla nejsou uložena na datovém nosiči CD nebo DVD. Instalátor jen obsahuje algoritmus, který provádí ověření produktového čísla. To je složeno z několika částí, které se porovnávají a na základě toho lze určit, je-li klíč pravý.

    Pěkný víkend,

    Jiří Brejcha
    http://www.jiribrejcha.net

  23. Mám PC na kterém je Office 2000 apotřebuji ho přeinstalovat. Mám orig. instalační CD ale krabička se … Zkoušel jsem asi 10 utilit ale Product Key Office 2000 mi nedokázaly zobrazit, pouze ID. Na Microsoftu mi řekli, že Product Key se zpětně neposkytuje, snad jen u multilicenčních programů by šel dohledat. Umí někdo pomoct? Dík.

  24. To už jsem zkoušel a neuspěl.
    Zkoušel jsem tyto utilitky:
    Magical Jelly Bean Keyfinder v.1.4.b, v.1.4.1, v.2.0.1
    Keyfinger Thing 3
    Belarc Advisor
    Aida32 v.3.93
    CD Key Reader by skaro.net
    Keyfinder Advanced 2007
    ProduKey v1.110

    “Nejdále” se dostal ProduKey a Belarc které napsali že mám Office 2000 SR-1 Premium ID: 16502-OEM-0090401-03946. Ostatní utilitky vůbec Office nedetekovali.

    No, píše to MS na té krabičce jasně “Toto číslo neztraťte!”

  25. OS i Office jsou aktuální. Všechny SP i Fix. Všiml jsem si u některých placených utilit, že na seznamu SW jejichž Prod. Key jsou údajně schopny zjistit není Office 2000 uváděn. Až Office XP a vyšší. U Office 2000 je tam max. poznámka Produkt ID – což odpovídá. Zřejmě je Office 2000 už příliš starý SW.

  26. Na zjistovani a event. zmeny produktovych cisel je take programek RockXP. Preji prijemny den Petr

  27. horar:

    Licenční klíč Windows 7 najdete na štítku nalepeném na počítači. Pokud máte multilicenci, můžete klíč zjistit podle výše uvedeného návodu.

    Pokud jste vaším dotazem mířil na to, zda jde někde na internetu “sehnat” licenční číslo Windows zdarma, pak bohužel nemohu sloužit. Windows 7 je komerční produkt a licenční klíč legálně získáte pouze jeho zakoupením.

  28. Dobrý den, zkolaboval mi notebook a nejde mi opravit, proto jsem se rozhodl pro reinstalaci windows, ale nemám cd key poznamenaný a na notebooku není COA, jediné co jsem si kdy poznamenal bylo ID produktu.
    Mohl by jste mi poradit zda a jak zjistit cd key pomocí ID?
    Děkuji za odpověď.

  29. Dobrý den.Mám tento broblém:koupil jsem si Windows7, nainstaloval,zaregistroval ale za pár hodin odešla základní deska.Koupil jsem v Alze novou ale samozřejmě licenční
    klíč už to nechce.Volal jsem na podporu a žádal o reinstal
    licenčního klíče.Pán na telefonu byl ochotný že není problém.
    Měl jsem ve Windows7 klepnout na Start-Spustit- a potom napsat:oobe/msoobe /a.Mělo se otevřít něco kam se vloží
    řada čísel a vygeneruje se nový licenční klíč.Ale mě se
    stále otvírala nějaká tabulka:Instalace systému windows-zadejte své uživatelské jméno.A stále dokola.To co jsem do té řádky psal neplatíto pro Win.XP? Nebo to platí i pro Win.7.Ten pán co po telefonu radil nemluvil dobře česky.
    Děkuji Jindra.

  30. Dobrý den,

    podobně jako ve Windows XP stačí při aktivaci systému zvolit aktivaci po telefonu. Všemi kroky by Vás měl provést automat. V případě potřeby je možné nechat se přepojit na operátora. Aktivaci lze spustit příkazem slui.exe nebo přímo pomocí zástupce “Aktivovat systém Windows” z nabídky Start.

    Českou podporu můžete získat skrze Zákaznické centrum Microsoftu (http://www.microsoft.com/cze/mscorp/default.mspx).

  31. Dobrý den, potřebovala bych nějakým způsobem odblokovat přístup do wordu 2007.Když ho otevřu, tak mi hlásí, že musím napsat product key k ověření licence sady Microsoft Office. Já svůj product key znám – jednak ho mám napsaný na bedně a jednak mi ho ověřil keyviewer. Když ho tam ale zadám, tak mi píše, že není správný. Co mám dělat?? Nemůžu být přece bez Wordu a ten se otevře jen 21krát.Piště na email. Děkuji

  32. Dobrý den Iveto,

    z vašeho popisu to vypadá, že předinstalovaná verze Office 2007 v počítači neodpovídá té, pro kterou je vydán licenční klíč. Dám příklad: Pokud máte v PC předinstalovánu verzi Professional, ale koupila jste si klíč pro Domácnosti a studenty, aktivace neprojde. Pošlete mi prosím bližší popis, zkusíme to vyřešit.

    Hezké odpoledne,

    Jirka

  33. Dobrý den, hele co mám dělat když mě to napsalo :
    Toto není platný Produck Key pro system windows.
    Ják získám to Seriové číslo ?…. Děkuji za odpověd :)
    ……Zatím Naschle … :D :D

  34. Loci:

    Klíč získáte pomocí nástroje ProduKey. Pokud při instalaci Windows nebo Office klíč odmítnou, patrně instalujete jinou verzi systému nebo Office než tu, pro kterou je klíč určený.

  35. dobry deb mam takovy problem kdyz se mi nacita plocha myslim ikony a uvodni obrazek tak se mi nezobrazi ikony hned ale az ppiblizne po deseti minutach…nevim kde je chyba pritom nouzovy rezim mi bezi uplne v pohode dokonce i hry..co mam delat?? diky za odpoved..:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *