Jak zjistit sériové číslo Windows a Office

ProduKey je jednoduchá a účinná utilitka, která umí vydolovat z registru vašeho PC sériová čísla Windows, Office a podporuje dokonce už i Windows 7 a Office 2010. Pokud třeba nemůžete najít vaše licenční číslo v tištěné podobě, můžete si pomocí tohoto prográmku zjistit, s jakým číslem je daný produkt aktuálně v systému nainstalován. Jednoduché, rychlé a funkční…

Download: ProduKey

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

114 thoughts on “Jak zjistit sériové číslo Windows a Office”

  1. Tomas:

    Může to být takřka cokoliv. Zkuste použít Bod obnovení a vrátit systém do předchozího stavu. Případně pokud jste si v poslední době nainstaloval nějakou novou aplikaci, může to způsobovat i ona.

  2. DObrý den jak to že při zjišťování klíče mi všechny programy vygenerují stejné číslo, ale to se neshoduje s číslem na štítku notebooku, stalo se i to u fs i u asusu. Díky za nějaké info???

  3. Dobrý den, číslo by mělo sedět. Porovnáváte určitě správné údaje? Tedy produktový klíč s produktovým klíčem? Pokud ano, je možné, že výrobci instalují systém s nějakým jedním klíčem a na nálepce je pak uvedený jiný, pomocí něhož si můžete notebook přeinstalovat sám a který je unikátní. Jinak si to vysvětlit neumím.

    Máte někdo jiný nápad?

  4. Dobrý deň,

    skúšal som Váš postup, ale v spadnutom Win XP sa mi nedarí otvoriť poslednú časť súbor “software” v programe loadhive.exe.
    Pýta si to administrátora. Viete poradiť?

    Ďakujem.

  5. Dobrý den,mám jeden dotaz. Na netbooku Acer Aspire One AOA 150 jsem měl nainstalovanou originální verzi Windows XP, key je na nálepce dna netbooku.Ale omylem došlo k totálnímu vymazání celého OS Windows XP. Je možná nějaká přeinstalace, sehnat nějak ten smazaný? Nejde při bootování ani “Alt+F10”. Děkuji za jakoukoli radu a pomoc.

    Jan Michlek.

  6. Dobry den, mam jeden problém.mam notebook a na spodnej časti som našiel ten prrdukt key 25- miestny.Ale po zadani mi stale piše že kód je nesprávny a mam zistit jeho platnosť.Prosím o pomoc.ĎAKUJEM

  7. Adam Nízl:

    Dobrý den,

    v praxi je to tak, že musí sedět produktový klíč a typ instalačního média. Pokud tedy máte notebook a produktový klíč k Windows od Aceru a pro reinstalaci použijete jiné instalační CD Windows, setkáte se s podobnou chybou.

    Pokud byste si nevěděl rady, obraťte se na podporu českého Microsoftu. Telefonický kontakt najdete na jejich webu.

  8. pedro:

    Dobrý den,

    systém se dotazuje na administrátorské heslo. Potřebuje ho pro přístup k tomuto klíči v registrech. Zadejte ho, všechno ostatní by mělo zafungovat.

  9. Jan Michálek:

    Dobrý den,

    pokud instalační obraz není přímo na pevném disku netbooku, obraťte se přímo na výrobce. Měl by Vám být schopen pomoci.

  10. Zdravím, potřebuju poradit, koupil jsem pc s windows xp prof. dostal jsem k němu i orig instalacni cd, ale bohuzel jsem zjistil ze windows v pc je z jineho disku a nemohu ted zjistit product key k prilozenemu cd. Existuje nejaky program ktery dokaze tento kod z cd vydolovat?

  11. Dobrý den, instalační CD bohužel informaci o sériovém čísle nenese. Ideální by bylo, kdyby se Vám povedlo sehnat původní instalační médium.

  12. Dobrý den.Syn si koupil nový notebook a potřebuje na něj nainstalovat z originálního nosiče Mikrosoft Office 2007 pro studenty a domácnost.Bohužel jsme našli pouze instalační cd bez seriového čísla.Je tato situace nějak řešitelná.Děkuji předem za odpověď.S.Kohout

  13. Dobrý den,

    pokud máte tyto Office nainstalované na nějakém PC, dá se číslo z tohoto počítače zjistit. Bez produktového klíče se podle mě nějak zpětně zjistit nedá, ale zkuste technickou podporu Microsoftu, třeba na nějaké řešení přijdou.

  14. Dobrý den,

    před rokem jsem si koupil nový NTB Acer vč. Windows 7. Před týdnem mi po pádu na zem odešel HDD a jelikož jsem si štítek nepřelepil, tak je po ročním užívání nečitelný. Existuje vůbec nějaká možnost jak v této situaci získat licenční klíč, abych mohl nainstalovat své legální windows na nový HDD?

    Děkuji moc za radu

  15. DObrý den,
    vrámci studia na VŠ jsem jako studentka měla možnost si stáhnout jakýkoliv Software od Microsoft. Stáhla jsem si Windows 7 Professional. Bohužel jsem k tomu ztratila kod product key. Mám jen ID produktu. Je možné nějak product key zjistit??? Předem díky za odpověd.

  16. Dobrý den,
    bohužel Vámi zmiňovaný nástroj mi nic neukázal. Nevím, jestli jsem tam ID produktu zadala ve správném formátu. Je nějaký rozdíl mezi tím, co po mě chce zmíněný nástroj a tím, co mi ukáže počítač?? Tomuhle moc nerozumím.. Děkuji, Monika Bielaková

  17. Dobrý den,

    zkuste tedy ještě zadat ID v jiném formátu. Případně pokud máte ony Windows 7 nainstalované a funkční spusťte nástroj na který odkazuji nahoře ve článku a ten Vám přímo ukáže Product Key.

  18. Dobrý den,
    mám ve svém notebooku originální Windows XP (ověřoval jsem si pro jistotu jejich legálnost i přímo na stránkách Microsoftu).
    Pomocí ProduKey jsem úspěšně zjistil Product ID i Product Key.
    Chci se zeptat, zda tato Windows mohu na tento notebook nainstalovat (notebook je totiž jako zabržděný šnek) z libovolného instalačního CD. Mám totiž sice k dispozici originální instalačku, ta ale patřila k jinému notebooku.
    Děkuji za odpověď.

  19. Dobrý den,

    může to jít, ale také nemusí. Některé klíče jsou OEM a fungují pouze s OEM instalačním médiem, takže jinými slovy instalační CD není univerzální pro všechny verze Windows XP.

  20. Děkuji.
    Nevíte prosím, zda existuje způsob, jak toto zjistit?
    Tedy to, zda klíč mých Windows je OEM či nikoli.

  21. Dobrý den,notebook nechce přijat Product Key.Zadávala jsem ho víckrát,pořád jsem kontrolovala zpodní část notebooku,ale stále mi to psalo,že je ten kod nesprávný. Děkuji za radu.

  22. zdravim mam otazku preinstaloval som vistu ale nalepka je necitatelna a ked som si stiahol program product key a mnoho dalsich aukazuje mi uplne nieco ine neztocisloco chcem a skusal to aj svaoz na svojo a on ma citatelne cislo a tiez mu ukazuje nieco ine viete mi poradit co stim.kontaktujte ma na E-mailvopred dakujem

  23. Dobrý den, měl jsem potíže se software,nešel spustit a jelikož nemám licenční číslo windows,tak mám nainstalovanou jen prozatimní 30-ti denní verzi, potřeboval bych poradit, co s tím teď mám dělat? předem moc děkuji.

  24. Dobrý den,
    kúpila som si notebook Toschibu,nejde mi nainštalovať Office, pri zadávaní product key mi systém napíše, že ja kod nesprávny,kde je chyba, dakujem za odpoved.

  25. Dobrý den, nemáte prosím někdo zkušenost s exportem product key pro Windows ze spadlého systému. Nenabootuji a potřeboval bych zjistit produkt key z Win7, ty microsoftí samolepky se po krátkém čase na notebooku setřou a kód není čitelný. Děkuji

  26. Dobrý den,
    Kod na štítku Produkt key u OEM verzí ntb (nevím jak desktop a klas. licence) patrně nesouhlasí s číslem Produkt key (ano, název stejný) v systému. Jak už tu někdo psal a ani na mnou kontrolovaných ntb to nesouhlasí.
    Ví tu někdo jak to je u OEM s přeinstalací, aktivací, jaké kroky, kody to (pro funkční aktivovaný systém) vyžaduje ?
    Děkuji.

  27. Použití Recovery oddílu u OEM taky požaduje zadání kody? Jakých? Nebo naopak – co když ntb nemá recovery oddíl ale štítek má?

  28. Ja mam zas problem s tym, ze licencny stitok na netbooku Toshiba NB100 je necitatelny, odisiel na nom HDD. Disk odisiel uplne – hardwarovo, necitatelny. Cize ziadne utility na precitanie povodneho lic. kodu su zbytocne. V MS mi poradili jedine sa obratit na Toshibu a zaslanie recovery DVD. NB je po zaruke, ktovie ci budu ochotni.

  29. Dobrý den…po zapnutí počítače mi najede černá obrazovka :Award Modular Bios v6. 00PG , An Energy Star ally
    Copyright(c) 1984-2002, Award software, – Inc.
    K7V8366 KuDoz 7 BIOS W2.4LCP Apr. 03 2002
    Trend ChipAwayVirus(R) On Guard Ver 1.65
    Prim.mast. číslo
    prim.slave nne
    sec.mast. nne
    sec.slave _NEC

    ENTER PASSWORD:

    ale jak mam zadat köd, když ho neznam a potřebuji v tomto počítači zachovat data ? Prosím o pomoc. Děkuji

  30. Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, jestli je možné zjistit na základě Product key, počet licencí který se na daný klíč vztahuje. Jedná se office 07.
    Děkuji

    S pozdravem Tomáš K.

  31. Dobrý den,potřebuji doma přeinstalovat wind.XP,mám legalní.Instal cd nemůžu najít,tak bych chtěl použít ProduKey. V práci ho teď zkouším (na jiném PC také legal XP), ale nesouhlasí mi vygenerovaný Product Key s tím co mám na samolepce.Kde je chyba? Díky

  32. Dobrý den, známý si koupil windows 7 a prodejce mu řekl, že je k tomu i licence OFFICE 2007, ale žádnou nálepku nedostal. Dostal pouze licenční číslo s tím, že si produkt stáhne z webu Microsoftu. Na tomto webu jsem žádný odkaz na stažení produktu nenašel. Jedná se tedy o podvod? Nebo se opravdu dá produkt stáhnout a po vložení onoho licenčního čísla zaregistrovat.

  33. Dobrý den, mám štítek Windows a potřeboval bych zjistit, na kterou verzi to je. Myslíte, že nějaký program na to existuje? Děkuji předem za odpověď.

  34. Dobrí den, mám takoví problém jak zjistím product key na hdd který je na externím rámečku, původně byl v notesu ale tam blbnul tak jsem nainstaloval visty na jinej hdd který jsem tam dal ale potřebuju je aktivovat a štítek je nečitelný a id jena původním v externím rámečku.
    Děkuji.

  35. Dobrý den, potřeboval bych poradit s aktivací Windows 7 Home Premium. Když tam napíšu licenční kod a dam aktivovat, tak mi to asi ve čtvrtině ověřování napíše toto:
    Neplatný kod Product Key
    Zadaný kod Product Key se jeví jako výchozí a nelze jej použít k aktivaci. Zadejte jiný kod Product Key Windows 7 Home Premium.

  36. Dobrý deň, chcela by som sa informovať. Kúpila som si notebook asus k53e-sx498v mala som v ňom aj windows 7 home prem. Keď si chcel ale inštalovať microsoft office napíše mi zadať produkt KEY (keď ho odpíšem zo zadnej strany notebooku napíše mi že nieje platný) žiadny obal s cd wondowu som nedostala mám len tú nálepku vzadu na ntb. skúšala som si stiahnuť aj program kt.ste tu odporučal Key finder kt. mi síce všetko pekne našiel ale KEY bol úplne odlišný ako na nálepkne na ntb. bohužial ale ani ten nefungoval, kde je problém?

  37. Adriana – Váš předpoklad, že přítomností Windows v ntb máte právo i k instalaci MS Office, je mylný :-). MS Office je extra placený program a instalace vyžaduje Produkt key příslušeného MS Office balíku. Ano, bohužel je to tak. Takže pokud nemáte vl. produkt key k Office, nelze. Příp. použijte jiné alternativy office programů.

  38. dobry den chci se zeptat daval jsem svuj pc na preinstalovani do prodejny,stim ze mi nainstaluji novy Windous xp home edition-SP2 od FUJITSU SIEMENS a vse i s original kodem a cd,ale zjistil jsem ze mi nebyl nalepen ten stitek jak mi tvrdily tudis nemam k instalacnimu cd keycod muze mi nekdo poradit co stim dekuji Vlnaty

  39. Chtěla jsem se zeptat. Koupila jsem použitý notas, chtělo to po mě kod na windows, ale ten jsem nedostala. Ted čas vypršel a ted se do notasu nemůžu dostat vůbec. Děkuju Pavla

  40. Dobry den, koupil jsem si zrovna z druhy ruky stary pc, na kterym jsou legalni XP – bylo to kdysi pc v nejaky firme. Kdyz ten pan privezl cely krabice s reprakama, mysi, klavesnice a pocitacamem, zistil jsem, ze tam zadnou CD pro instalaci (nebo nejakou recovery CD) neni. On rekal, ze ten “kram” uz je nekolik let stary a bohuzel o zadym CD nevi nic. Nastesti ten pc funguje perfektne, ale prece si delam starosti – co kdyz bude nejaky virus nebo systemovy kolaps a potrebuju preinstovat tento pc? Cetl jsem celou diskuse a nejsem si jisty, zda tento “product key finder” je pro mne to zpravny? Zeptal jsem kamarada, ten jen rikal abych si “nekdy v internetu stahnul XPky”. To bych ale nechtel, v tom jsou casto viry – a asi to stejne nebude fungovat a jak bych mel reinstalovat, kdyz nebudu mit tu licencni cislo. Mohl byste mne, prosim, poradit jak mit staly legalni pc i po reinstal (a jak vubec reinstalovat bez CD) – diky moc predem!

  41. jak zjistim seriove cislo na windows xp SP2 ktery jeste neni nainstalovan predem dekuji za odpoved

  42. Andreas a další – neporadím, ale existuje možnost (pomocí programu na zálohu disku, kopií atp., asi ne pro začátečníky ale ani ne těžké) udělat tzv. image – obraz, stávajícího systému tedy části disku, kde máte nainstalované Windows a další programy (na dvd, nebo jiný disk, nebo druhý oddíl stejného disku, C na D apod.). Tím budete mít zálohu alespoň současného stavu. Pokud by Vám Win selhaly, tak z tzv. image obnovíte pc do současného stavu /což ale není čistá nová instalace, nicméně funkční, jak píšete/. Mimochodem, na WinXP už přestaly vycházet aktualizace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *