Outlook 2007 – Neviditelné otevřené dialogové okno na pozadí

Problém:

U Outlooku 2007 se, obzvláště po přidání PC do domény, stává, že se po jeho prvním spuštění zasekne jedno dialogové okno a pokud se snažíte odpovědět na zprávu nebo vytvořit novou, nejde to. Outlook hlásí, že je otevřené jiné dialogové okno. To ale není nikde vidět, nedá se zavřít, není pořádně vidět o jaké okno jde a zkrátka se ho nedá zbavit. Co s tím?

Tento problém způsobuje malé okno, kam se zadává při prvním spuštění Outlooku uživatelské jméno a iniciály. Pokud ho ignorujete a položky nevyplníte, zobrazí se při dalším spuštění. Ono ale pokaždé zmizí a není možné ho zavřít pouhým kliknutím na OK. Má to za následek to, že nemůžete vytvářet nové zprávy a  odpovídat a předávat již došlé. Okno je tedy nutně potřeba nějak zavřít nebo zakázat, aby se vůbec někdy zobrazilo a vy jste mohli s Outlookem vůbec začít pracovat.

Řešení:

1. Otevřete jinou aplikaci Office (např. Word) a tam se to samé dialogové okno zobrazí. S tím rozdílem, že samovolně nezmizí někam do pozadí.

2. Vyplňte uživatelské  jméno a iniciály.

3. Uložte údaje pomocí OK.

4. Spusťte Outlook. Vše bude fungovat správně.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *