Nejužitečnější úpravy registru pro HTC Touch Cruise

Před pár dny jsem si pořídil sympatický Pocket PC s Windows Mobile 6 HTC Touch Cruise. Musím uznat, že HTC opět odvedlo pěkný kus práce. Celý koncept zařízení je opravdu inovativní a oproti mému předchozímu smartphonu Qtek 8310 je tento kousek opravdu svižný. To byl ostatně jeden z hlavních důvodů jeho výměny.

Dodávaný home screen je opravdu užitečný a základní funkce jsou dostupné na jeden až dva dotyky prstu. Zaujala mě také funkce Sdílení internetu, která už snad nemůže být jednodušší. Stačí ji na zařízení aktivovat, připojit Pocket PC k notebooku a rázem jste online. Zkrátka snadné a funkční.

Po prvotním seznámení jsem začal řešit pár maličkostí, které mi úplně nesedli. Pro začátek je asi dobré říci, že jde spíše o kosmetiku než o funkční problémy. Ukažme si tedy rovnou ty nejzásadnější úpravy.

1. Změna rychlosti otáčení kostky

Pro rychlejší otáčení kostky Touch Flo stačí v HKLM\Software\HTC\Biotouch\Biotouch\ změnit hodnoty položek “DownFPS”, “LightFPS” a “UpFPS” například z 15 na 60.

2. Zobrazení fotek v galerii Touch Flo

Až vyfotíte pár fotek, patrně zjistíte, že není možné je prohlížet přímo přes galerii v Touch Flo rozhraní. Úložiště kde se fotky zakládají totiž není viditelné pro galerii. Pro zahrnutí složky DCIM (obsahuje fotky) do galerie přejmenujte následující klíč “SaveFolder_0409” v lokaci “HKLM\Software\HTC\Camera\Image\” na “SaveFolder_0405”.

3. Nezobrazuje se číslo volajícího u příchozích hovorů

Nepříjemnou zkušenost mám s instalací SPB Full Screen Keyboard. Klávesnice je to celkem povedená, ale problém je trošku jinde. Po instalaci tohoto SW totiž přestane telefon zobrazovat infoprmace o příchozím hovoru. Někdo vám volá, telefon začne vyzvánět, ale vy se zkrátka nedozvíte, kdopak vám volá. Je vidět jen nic neříkající text “Příchozí hovor”. Pokud jste někdo našli nějaké kreativnější řešení, než Full Screen Keyboard odinstalovat, podělte se o vaše řešení. Dle mých informací stejný problém způsobuje i  SPB Phone Suite.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *