Microsoft uvedl Visual Studio 2005 na akademické půdě

Microsoft Visual Studio 2005Microsoft nedávno představil novou verzi Visual Studia, hrdě nesoucí označení 2005. Jak už tomu bývá poslední dobou zvykem u nově uvádených Microsoftích produktů, byla spustěna sada seminářů a prezentací věnujích se tomuto SW. Nejinak tomu bylo 2.12.2005, kdy proběhlo akademické uvedení Visual Studia 2005 na Fakultě elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze.

Nafotil jsem pár fotografií pro ilustraci, které zde v nejbližších dnech najdete.

Stručný obsah konference:

Úvodní slovo

Představení nové řady produktů Microsoft Visual Studio 2005 a SQL Server 2005. Společně budou také uvedeny akademickými programy pro oblast vysokého školství jako jsou Microsoft Developer Network Academic Alliance, Microsoft IT Academy a mezinárodní studentská soutěž Imagine Cup 2006.

Vytváříme Web aplikace na platformě ASP.NET

Visual Studio 2005 a ASP.NET 2.0 vytvářejí platformu pro tvorbu, testování a nasazení nejnovějších webových aplikací. ASP.NET 2.0 obsahuje celou řadu nových vlastností jako jsou prvky pro práci s daty, Master stránky nebo služby pro řízení bezpečnosti a rolí – tedy vlastnosti, které redukují množství napsaného kódu v typické webové aplikaci až o 70 %. Visual Studio 2005 také obsahuje zcela nové vývojové prostředí, které nabízí mnoho funkcí pro návrh aplikace a bezproblémovou integraci s Visual Studio 2005 Team System. Cílem prezentace je demonstrovat novinky v ASP.NET 2.0 a jejich podporu v prostředí Visual Studio 2005 a dále pak výhody, které získáte při práci s Visual Studio 2005 Team System.

Vývoj klientských aplikací ve Visual Studiu 2005

Visual Studio 2005 poskytuje nové možnosti při vývoji tzv. “smart client” aplikací, které maximálně využívají potenciál nového .NET Frameworku 2.0 instalovaného na klientských počítačích. Nová verze Windows Forms umožňuje tvorbu klientských aplikací s profesionálním vzhledem, podpora na platformě .NET pro Office 2003 výrazně ulehčuje provázání dokumentů s podnikovými daty a nasazení klientských aplikací technologií ClickOnce přináší nový rozměr a možnosti při distribuci a aktualizaci aplikací

Životní cyklus vývoje software pomocí Visual Studio 2005 Team System

Visual Studio se tradičně soustředilo pouze na vlastní vývoj. Edice Team System přináší řadu nových nástrojů pro celý životní cyklus – návrhem počínaje a testováním konče. Serverová infrastruktura navíc nabízí úložiště zdrojového kódu, správu různých seznamů (chyb, požadavků, úkolů), vytváření automatických buildů, portál a reporty z datového skladu, a to v jednom integrovaném balíku.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *