Týden s Apple iPad 16 GB WiFi

Poštěstilo se mi a na týden jsem si půjčil 16 GB WiFi iPad. Po první zkušenosti, kdy jsem před několika měsíci testoval iPad v Německu, bylo vše teď o poznání veselejší. Začínají se objevovat weby optimalizované pro zobrazování a přehrávání videa na iPadu, rozhraní iPadu je brilantně svižné a pozitiv je celá řada.

Důvodem, proč bych si já osobně iPad pořídil, je především čtení elektronických knížek.  Po přizoomování se čte velmi pěkně a i na přímém slunci je navzdory lesklému displeji text čitelný. Pokud by měl displej o něco málo vyšší rozlišení, asi bych o koupi neváhal. Uvidíme s čím se blýskne případná druhá generace.  Více se už ale dozvíte ve videu.

Závěrem ještě několik informací, které se nevešly do videa. Jistě vás bude zajímat kolik iPad vydrží na jedno nabití. Moje praktická zkušenost hovoří přibližně o 4 dnech intenzivního hraní a používání se zapnutou WiFi. Patrně by vydržel ještě o něco déle, ale mou předpokládanou hranici dvou dní hravě zbořil, čímž mě velmi mile překvapil. Spotřeba 3G verze se patrně na výdrži podepíše výrazněji, uvidíme.

Chcete o iPadu vědět víc? Ptejte se, rád se podělím o zkušenosti.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

4 thoughts on “Týden s Apple iPad 16 GB WiFi”

  1. Toto je soukromé video. Pokud vám bylo zasláno toto video, přijměte požadavek odesílatele na zařazení mezi přátele.

  2. Dobry den, lze nejakym zpusobem streamovat hudbu a video ze sitoveho disku (mam sitovy disk ve sve wifi siti s hudbou/videem)? Abych si zkratka na iPadu nasel nasdilenou slozku a zacal rovnou prehravat?

  3. Dobrý den Dave,

    přímo ze samotného síťového disku to podle mě nepůjde. Tedy s výjimkou těch, které to přímo podporují (tuším QNAP NAS). Z PC by to ale neměl být problém. Pročtěte si tento článek, je tam hned několik velmi dobrých tipů na aplikace. Budu rád, když mi dáte vědět, co jste vyzkoušel a zvolil jako řešení.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *