Lenovo ThinkPad Edge 15.6″ – rychlé představení

Tentokrát se mi dostal do rukou největší zástupce nové řady notebooků Lenovo Edge. Tato řada má za cíl oslovit především domácnosti a malé firmy. Čekat v podstatě můžete “téčkový” model, který postrádá některé pokročilé funkce.

Přizpůsobit se musela například klávesnice, která obsahuje multimediální funkce mapované na klávesy F1-F12. O tom, jak vrátit klávesám F1 až F12 jejich původní význam, se dozvíte ve videu. Notebooky rodiny Edge postrádají vstupní konektor pro připojení externího mikrofonu. K dispozici je tedy pouze ten integrovaný do víka notebooku vedle kamery. Pořízený záznam je ale překvapivě kvalitní, takže ze Skypování a podobných činností rozhodně nemusíte mít obavy.

Ve víku notebooku také nenajdete integrovanou diodu pro přisvícení klávesnice. Příjemné změny se ale dočkal TrackPad, který je u těchto modelů větší a nechybí ani TrackPoint, jaký mají všechny vyšší řady ThinkPadů.

Celkově tento stroj působí velmi pevně a robustně, má dostatečně výkonnou konfiguraci, skvělou klávesnici, standardní napájecí adaptér a LED podsvícení displeje podává příjemný obraz.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

One thought on “Lenovo ThinkPad Edge 15.6″ – rychlé představení”

  1. Dobrý den,chtěl bych Vás moc porosit o pomoc při řešení potíží s novým notebookem ThinkPad Edge E525 (model 1200-32G)a nainstalováním ovladače chipsetu základní desky a grafické karty pod Win XP SP3.Jsou to totiž jedinné dva ovladače které jsem u této ani předchozích modelů nenašel.Tedy,nenašel jsem jich víc (ale splácal jsem drivery pro XP ze současného a předchozích modelů,odkaz http://support.lenovo.com/en_US/)a připadá mi to jako by Lenovo končilo od tohoto modelu s XP,na stránce podpory maj už většinou jenom drivery pro Win Vista a Win7.Při instalaci jsem musel v Biosu vypnout AHCI abych XP vůbec nainstaloval.Jsem z toho už zoufalej protože grafika jede jen pod základníma driverama win (max. rozlišení 1024×768) a ve vlastnostech Hardware mi to taky hlásí chybející řadič sběrnice SM,děkuji moc předem za jakoukoli radu,ahoj Jirka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *