Co vás zajímalo…

Nechte si zdarma telefonicky poradit s vašimi počítačovými problémy. Šanci máte každý týden! Telefonní číslo, Skype kontakt a další informace najdete na  www.askjirka.cz.

Tady je další rychlý souhrn odpovědí na vybrané otázky z předchozích dílů. Třeba se budou hodit i Vám:

  1. Chci koupit WD My Book Essential 1,5TB Ext. 3.5″ USB2.0., ale nechci používat WD SmartWare (umožňuje automatické, přírustkové zálohování, obnovu dat do původních složek, WD SmartWare control center). Je možno tedyWD SmartWare vůbec neinstalovat nebo dokonce odstranit(?) a externí disk používat pouze jako úložiště? Jakou kapacitu zabírá WD SmartWare? 

    Přesně tak, SmartWare nemusíte do počítače vůbec instalovat. Prakticky jedinou operací, kdy by se Vám mohl hodit, je změna zobrazovaného názvu disku na čelním displeji. Ta se provádí právě pomocí SmartWare. Pro samotné fungování ale SmartWare není potřeba.Odstranění SmartWare provést nejde, ale můžete skrýt virtuální CD mechaniku, ze které se instaluje. Provádí se to jednorázově pomocí SmartWare.Jen pro představu, na 1TB disku je k dispozici 931GB využitelného místa.

  2. Potřebuji tisknout vzdáleně přes RDP z Windows Serveru na svou domácí tiskárnu. Jak mám na Windows Server 2003 nainstalovat ovladač tiskárny, jehož instalátor ale vyžaduje fyzické připojení tiskárny.        

    Instalátor, který jste stáhl z webu výrobce tiskárny, je nejspíše ve formátu spustitelného .exe souboru. Pokuste se jeho obsah vyextrahovat pomocí nástroje 7ZIP. Tím byste měl získat soubory samotného ovladače. Připojte se na Windows Server, otevřete ovládací panel Tiskárny a faxy a z menu Soubor vyberte Vlastnosti serveru. Na záložce Ovladače přidejte tlačítkem Přidat nový ovladač.

  3. Přejmenoval jsem lokálního uživatele počítače z “mail” na “Honza”. Při úvodním přihlášení do Windows XP Home se ale stále zobrazuje MAIL. 

    Příkazem “control userpasswords2” otevřete dialog pro správu uživatelů. Na tomto místě lze změnit nastavení jména uživatele či povolit automatické přihlašování, pokud byste o něj měl zájem.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *