Ptali jste se prostřednictvím Ask Jirka

Po čase je tu opět několik dalších vybraných otázek a odpovědí z Ask Jirka. Třeba se budou hodit i vám. Zítra 15.2.2010 od 9:00 do 10:00 pokračujeme, takže není nic snadnějšího než zavolat a zeptat se. Budu se snažit vám poskytnout kvalitní odpověď. Veškeré kontakty a bližší informace najdete tady.

  1. Jak spustím z BAT skriptu nějaký program na pozadí? Tedy tak, aby se okno skriptu uzavřelo ihned po zavolání příkazu.       

    Použijte přepínač “/b” příkazu start. Například: start /b notepad

  2. Pořídil jsem si Windows 7 Home Premium, která nepodporují připojení se k tomuto počítači přes Vzdálenou plochu. Existuje nějaká alternativa k integrovanému nástroji Připojení ke vzdálené ploše?      

    Zkuste LogMeIn, které je lepší pro opakovaná připojení nebo Team Viewer, který skvěle poslouží, pokud se potřebujete připojit a někomu vzdáleně jednorázově pomoci.

  3. Někdo mi poslal naskenovaný dokument jako obrázek. Lze jej převést do Wordu jako text?      

    Pokud se nejedná vyloženě o tajný dokument, vyzkoušejte online nástroj http://www.onlineocr.net/, který podporuje rozpoznávání českého textu. Do počítače tedy nemusíte instalovat žádný speciální program.

  4. Kam mohu vyhodit stará CD a DVD?      

    CD/DVD nosiče – směsný odpad
    CD/DVD obaly – plastový obal – kontejner na plasty

  5. Připojil jsem k PC úplně nový pevný disk, ale nevidím ho v Tomto počítači. 

    Disk pravděpodobně neobsahuje žádné diskové oddíly a  není naformátován. Stiskněte tlačítko Start -> Spustit a příkazem diskmgmt.msc spusťte Správce disků. Tam vyberte nově připojený disk, vytvořte na něm nový primární oddíl a naformátujte jej systémem souborů NTFS.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *