Jak prodloužit platnost Opencard?

Prodloužení platnosti pražské Opencard aktuálně zajišťuje pouze Zákaznické centrum umístěné v paláci Adria a ve Škodově paláci. Obě místa najdete v Jungmannově ulici na Praze 1. S požadavkem na prodloužení doby platnosti karty (realizováno jako vrácení staré a vydání nové) se musíte obrátit výhradně na ně. Ostatní pobočky zajišťují pouze příjem žádostí nových žadatelů o Opencard a podobné standardní služby.

Prodloužení je bezplatné a trvá přibližně 2 týdny. Zdarma ale dostanete pouze bezkontaktní kartu, která je nově nabízena místo původně vydávaných kontaktních čipových karet. V případě, že nežádáte o placenou kontaktní Opencard, byste měli vrátit zapůjčenou USB čtečku čipových karet. S bezkontaktní kartou ji nelze používat.

Jakmile pro vás bude nová karta připravena, dozvíte se to prostřednictvím SMS a e-mailu.

Poplatky

Pokud z nějakého důvodu potřebujete klasickou kartu s kontakty nebo spěcháte na vydání karty bezkontaktní, musíte si připlatit:

  • 500 Kč za kontaktní čipovou kartu
  • 400 Kč za přednostní vydání nové bezkontaktní Opencard na počkání
  • 200 Kč při ztrátě nebo poškození stávající Opencard

Převod služeb

Ptáte se, co bude s vaší službou Vím, jak řídím, do které jste se hlásili pomocí zapůjčené čtečky čipových karet? Jakmile čtečku vrátíte, bude vám vygenerováno přístupové uživatelské jméno a heslo pro webový přístup do této služby. Pomocí těchto údajů se pak přihlásíte. Bezkontaktní karta Opencard tedy v přihlášení se do služby nehraje žádnou roli. K ověření postačuje zadat výše zmíněné přihlašovací údaje.

Převedení platného kupónu MHD ze staré karty na novou vám na požádání během chvilky provedou u přepážky při vyzvednutí nové karty. Jestliže používáte Opencard zároveň jako průkazku do knihovny, je potřeba změnu karty v knihovně nahlásit. Převedení všech služeb staré karty na novou tedy není automatické.

Odkazy

Více informací a kontakty najdete na webových stránkách Opencard.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *