Microsoft Get on the Bus dnes v Praze

Road show Microsoftu nazvaná Get on the Bus si dnes udělala zastávku v pražském Edenu. Převážně členové Microsoft Learning a Community týmu postupně představili nový Exchange Server 2010, Windows Server 2008 R2, Windows 7 a nahlédli jsme ale i pod pokličku přípravy certifikačních zkoušek.

Přítomno bylo i několik stánků partnerů akce. Vyzvěděl jsem tedy některé informace od Daquasu. V mezičase jsem podiskutoval s Ianen Hameroffem o SMS funkcionalitě v uváděném Exchange Serveru a okoukl nastavení na jeho Windows Phonu. Věděli jste, že synchronizaci SMSek bude podporovat už Windows Phone 6.1? Navíc bude možné vzdáleně aktualizovat Outlook Mobile. Mile mě přivítali na stánku KPCS, kde mimo jiné prezentovali své hostované Exchange prostředí Exchange4U.

get-on-the-bus

Po přednáškové části jsme si dopřáli něco dobrého a po cestě se vyfotili u Get on the Bus autobusu stojícího ukázkově přes 4 místa pro tělesně postižené:)

Po obědě vyrazili na prohlídku fotbalového stadionu Slavie. Musím se přiznat, že mě fotbal nechává absolutně chladným, ale na prohlídku jsem se moc těšil. Z tiskového centra jsme prošli do VIP boxů, prohlédli si šatny obou týmů a nakonec zavítali na zelenou plochu. Hned se mi vybavily vzpomínky na Metallicu, která odehrála skvělý koncert na tehdy čerstvě dokončeném stadionu. Každopádně exkurze byla velmi povedená, díky za ní. Vtipné komentáře lidí z amerického Microsoftu prohlídku skvěle podbarvovaly:)

Na závěr jsem společně se dvěma kolegy nasedli do vozu a odebrali se na pracoviště a do svých domovů. Díky Gopasu za pozvání na zajímavou páteční akci a hlavně za možnost setkat se s přímo s lidmi z Redmontu. Velmi rád se zúčastním podobné show i příště.

Hezký víkend všem náhodným i pravidelným čtenářům mého blogu,

Jirka Brejcha

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

One thought on “Microsoft Get on the Bus dnes v Praze”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *