Vypněte si u O2 jednu službu, zruší vám kompletně celý účet

Podobné příspěvky nepíšu zrovna s nadšením, ale tentokrát mě O2 opravdu vytočilo doběla. Tento článek si vysloužil již několik aktualizací a možná se jednou stane nejdelším a nejepičtějším na tomto blogu:)

V prosinci jsem za podal žádost o zrušení mobilních dat O2 Internet Mobil 512 Plus. Tarif je to celkem příjemný, ale mám k dispozici i další způsoby připojení k internetu, takže byl nadbytečný. Rozhodl jsem se přejít na Internet v mobilu. Ten má sice velmi nízkou FUP, ale zato nabízí připojení pomocí všech technologií jako vyšší datové tarify a pro mé použití naprosto dostačuje. Potřebuji data v telefonu kvůli synchronizaci s Exchange Serverem, čtení RSS feedů a občasnému browsování. Na vše ostatní mám CDMA, případně WiFi.

Neděle 1.2.2009

Dnes jsem se dočkal dne, kdy konečně uběhla výpovědní lhůta (v mém případě 5 týdnů) původních dat a datový tarif měl být zrušen. K mému úžasu, ale O2 natropilo mnohem více, než o co jsem žádal. Kromě dat mi zrušili kompletně celý účet včetně mého mobilního čísla, které je můj primární kontakt pro hovory. To se teď prostě tváří jako odpojené.

Několikrát jsem už volal na zákaznickou linku, tam mi ale nebyli schopni pomoci. Odkázali mě na prodejnu. Tam jsem obratem vyrazil, ale ani na prodejně jsem neuspěl. Kolegové z retention oddělení už nejsou v práci, a tak mám do zítra smůlu. Prý se mi ozvou, čemuž upřímně řečeno po předchozích podobných zkušenostech moc nevěřím.

Jakmile bude opět všechno fungovat, budu celou věc reklamovat a v tomto případě, budu nejspíš žádat i o náhradu ušlého zisku.

Pokud se mi tedy dnes a nejspíš i v několika následujících dnech snažíte dovolat, už asi víte, kde je problém. Jako obvykle jsem ale neustále na e-mailu, takže pokud to jde vyřídit touto formou, napište mi prosím. Tak a teď si jdu dát něco sladkého na nervy:) GRRRR!

Pondělí 2.2.2009

Tak všechno probíhá přesně dle mých očekávání. Z O2 se nikdo neozval, takže opět vše urguji já! Opět slíbili, že se ještě dnes ozvou a že by telefonní číslo mělo dnes fungovat. Ach jo.

Je odpoledne a nikdo z O2 se ani tentokrát neozval. Volám znovu na info linku, kde mi operátor sděluje, že číslo bylo právě aktivováno. Zodpovědní lidé za aktivaci účtů se mi jaksi zapomněli ozvat. S nadějí restartuji telefon a konečně jsem online. Sláva, aspoň že tak! Postupně se mi do inboxu sypou kvanta aktivačních SMS. Jedna potvrzuje aktivaci čísla, druhá aktivaci balíčku, třetí tvrdí, že byl aktivován roaming a tak dále. Vypadá to, že všechno opravdu funguje. Rovnou si za pomoci operátora aktivuji Internet v mobilu a odebírám se obvolat všechny, kdož mi volali.

Pondělí 2.2.2009 15:00

Právě mi volá operátor z aktivační linky, že mé číslo bylo zprovozněno:) Odvětil jsem, že už dobrých pár minut funguji. Tak tedy alespoň jeden ze slibů splněn. Pozdě, ale přece.

Čtvrtek 5.2.2009

Zavedené procesy O2 mě díky nechtěnému odpojení a opětovnému připojení vyhodnotily jako nového zákazníka, a tak jsem dnes obdržel nové zákaznické heslo a uvítací děkovný dopis do jejich sítě. To je péče:) Běžel jsem vyzvednout tento doporučený dopis na poštu v domnění, že by to mohla být reakce na mou písemnou reklamaci, ale asi jsem chtěl moc. Pravděpodobně jim to ještě nějaký čas potrvá, než mé výtky probublají na patřičná místa.

Středa 11.2.2008

Minulý týden mě z legrace napadlo, že by mi ještě kromě uvítacího balíčku pro nové zákazníky O2 mohli poslat fakturu za předčasné zrušení služeb, protože mám dotovaný telefon atd. No a dnes se tomu skutečně stalo. Na faktuře dokonce bylo datum splatnosti následováno slovem “ihned”:) Nehezky naladěn jsem volal na zákaznickou linku, s tím, že jde o chybu a jestli o tom vědí i oni nebo po mě budou peníze skutečně chtít a v případě nezaplacení mě třeba odpojí nebo tak něco:) Po 15minutách jsem byl spojen z živým operátorem a na první poslech velmi milá slečna mi po několika konzultacích s kolegyní oznámila, že fakturu můžu roztrhat. Zrušení v systému prý zařídí. Aspoň, že tak. Začínám si připadat jako zaměstnanec O2. Všechnu práci svalují na mě. Já musím volat, doprošovat se… achich ouvej.

Statistika

Shrnuto podtrženo mě toto nemilé překvapení od O2 stálo celkem dost úsilí a nervů. Mrzí mě, že operátor jako O2 nedokáže dodržet kvalitu své info linky a nedodržuje základní pravidla, která přislíbí. Všechno jsem si musel oběhat a obvolat svépomocí.

6x dlouhý hovor na zákaznickou linku
1x cesta na prodejnu a zpět v neděli večer
1,5 dne bez spojení s pracovními i soukromými kontakty
1 den bez mobilního internetového připojení (bez pošty atd.)

Omlouvám se tedy ještě jednou všem, kdo mi během mého telefonního blackoutu volali a měli strach, co se stalo.

Máte někdo podobnou zkušenost? Podělte se v diskuzi pod článkem o své poznatky. Pokud by to eventuelně byl častý problém, můžeme zkusit O2 upozornit oficiálně, aby podobně poškozených zákazníků bylo co nejméně.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *