Čtečka karet Lexar Professional UDMA Dual-Slot Card Reader

Má někdejší čtečka paměťových karet se jednoho krásného dne rozhodla, že přestane číst SD karty. Bohužel právě tento formát je jediný mnou používaný. Rozhodl jsem se tedy pořídit novou čtečku.

Vlastnosti a fotky

Na doporučení kamaráda jsem si prohlédl Lexar Professional UDMA Dual-Slot Card Reader a okamžitě jsem věděl, že to je přesně to, co hledám. Podporuje SD a CF karty, má odnímatelný kabel připojitelný přes miniUSB a navíc má důmyslný systém vyklápění. Stačí ji zmáčknout z obou stran a čtečka se vyklopí směrem nahoru a vystrčí své jinak skryté konektory. Rychlost čtení i zápisu je vynikající a ve Windows Vista je dokonce rychlejší než ve Windows XP.

Více o čtečce: http://www.lexar.com/readers/pro_udma_dualslot.html

Dostupnost a cena

V Čechách bohužel nebyla nikde k dostání, a tak jsem ji pořídil přes internet v anglickém obchůdku MyMemory. Byla to láska na první nákup a od té doby je to jeden z mých neoblíbenějších e-shopů. Proč? Jsou levní, rychlí, přesní a plní přesně, co slíbí. Prostě pohádka. Pokud se chystáte pořídit paměťové karty, čtečky, flash disky, BlueRay filmy nebo baterie vřele doporučuji nakoupit právě u nich. Jednoduše zaplatíte kartou přes internet, počkáte cca 4 pracovní dni a vše přijde za vámi do tepla vašeho domova. Úžasné je, že do ČR mají poštovné zdarma. Takže cena zboží, která je uvedená na webu je přímo koncová! Žádné další příplatky za poštovné či cokoliv jiného.

Koncová cena: £20.99

Více o e-shopu MyMemory: http://www.mymemory.co.uk

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *