Jak v Total Commanderu zobrazit velikosti všech složek v aktuálním adresáři?

Zadání: Potřebuji v Total Commanderu zobrazit velikosti všech složek v aktuálním umístění. Vím, že to lze provést pomocí označení složky a stisknutí mezerníku. To ale zobrazí jen velikost jedné složky. Musel bych tedy postup opakovat pro všechny složky postupně. Jak to udělat najednou a elegantně?

Řešení: Pro vypočítání a zobrazení velikosti všech složek lze výhodně použít klávesovou zkratku Alt+Shift+Enter. To je celé kouzlo. Zkuste si to. Výsledek je patrný z obrázku.

Pro všímavé poznamenám, že složka Cameratracks je prázdná, proto je i po stisku zkratky zobrazena ve sloupci velikost hodnota DIR.

Původní zobrazení:

Po použití klávesové zkratky Alt+Shift+Enter:

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

5 thoughts on “Jak v Total Commanderu zobrazit velikosti všech složek v aktuálním adresáři?”

  1. Když to pomocí téhle klavesové zkratky spočtete lze to pak setřídit podle velikosti jako to TC dělá se soubory? Odpovím si sám, ano setřídí.))

  2. V jednoduchosti je krása. Ale musí se vědět kam šáhnout.
    Vážně:
    moc díky za tip, už dlouho po něm pasu.
    Moje klávesnice – mezerník + šipka dolů Vám taktéž posílají vřelé díky.

    1. Je to tady už starší, ale zkusím.
      Mám dost záložek na každém okně TCom. Pokud jsou více plné, tak při přepínání nejsou dobře odlišitelné. Barva písma a souborů jde obarvit.
      Bylo by možno nějak obarvit- zvýraznit Záložky? Ctrl+šipka nahoru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *