Velmi šikovná Master/Slave přepěťová ochrana

infosec-master.jpgPoslední dobou začíná být módní snižovat spotřebu elektrické energie jak doma, tak i ve firmách. A je tomu tak dobře. Skvělým pomocníkem vám může být v případě tato přepěťová ochrana, která navíc disponuje jako snad jediná na trhu funkcí Master.

Jak to funguje? Napájecí kabel počítače připojíte do zásuvky označené právě Master. Všechna ostatní zařízení, jako například scanner, tiskárnu, monitor, externí HDD, reproduktory a cokoliv dalšího vás jen napadne, připojíte do Slave zásuvek. Jak napovídají názvy, fuknce je taková, že jakmile vypnete Master zařízení (tedy počítač), automaticky se vypnou všechna další zapojená do zásuvek Slave. A totéž samozřejmě platí pro zapnutí.

Dle mého názoru jde o hodně zajímavý koncept. Jediná výjimka, kde tato funkce nenajde uplatnění je u majitelů notebooků. Hlavní problém je ten, že občas ho provozujete na baterii a občas ho napájíte ze sítě.

Web výrobce: http://www.infosec-ups.com/electrical-protection/product-calatogue/surge-protection/german-surge-protector-pfs6mastertge.htm

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *