Přednáška Vinta Cerfa na FEL ČVUT

IP on everythingJak jste si mohli přečíst v mnoha internetových i tištěných médiích, Prahu poctil minulý týden svou návštěvou “otec internetu” Vint Cerf. Neodolal jsem a navštívil jeho přednášku u nás na fakultě. Panu Cerfovi rozhodně nechybí energie a přednáška byla opravdu zajímavá. Obě posluchárny se rychle zaplňovaly – jedna živá a do druhé o patro výše byl přenášen live stream.  Během 90 minut jsme vyslechli pár fakt o historii i současném stavu internetu, hodně zajímavých názorů a postřehů pana Cerfa a naťukl i téma meziplanetárního internetu. To vše opepřil pár veselými vtípky a nebál se odpovídat i na dotazy publika na závěr. Zazářil například svou fešnou kšiltovkou s našitou parukou vzadu – prý je její nošení dobrý způsob, jak se více přiblížit těm mladším zaměstnancům Googlu:) Na dotaz, co mu nejvíce vadí na internetu, měl jasnou odpověď: spam, hackeři, viry. Vint Cerf se významně podílel na tvorbě TCP/IP protokolu a pracoval i na vládních projektech ARPANET a DARPA. V současné době pracuje pro Google na pozici Chief Internet Evangelist, kterou též opředl pár veselými poznámkami.

Atmosféra byla opravdu skvělá a Vint Cerf na mě působil velmi energicky a nad lecčím, co přednesl, jsem přemýšlel ještě cestou domů. Musím uznat, že je skutečně mistr svého oboru a mimo to skvělý přednášející, jak tomu u američanů bývá.

Oficiální informace: http://cerf.cvut.cz/
Článek J.Peterky: http://www.lupa.cz/clanky/vint-cerf-v-praze/
iDNES: http://technet.idnes.cz/vinton-cerf…
Záznam přednášky: bude k dispozici v brzké době

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *