Total Commander bez závorek u názvů složek

Total Commander ve svém defaultním nastavení závorkuje názvy všech zobrazovaných složek. Jediný praktický přínos, by snad mohl být ten, že rychle odhalíte počáteční mezeru v názvu složky. Mě osobně jsou závorky trošku na obtíž. Tady je návod, kterak se jich zbavit:

  1. Otevřete konfigurační soubor C:\Windows\wincmd.ini.
  2. Mezi řádky [Configuration] a [Layout] vložte řádek DirBrackets=0. Pokud tam již tento řádek je, změňte hodnotu za rovnítkem na nulu.
  3. Soubor uložte a restartujte Total Commander.
Total Commander Total Commander

Standardní vzhled

Bez závorek

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

2 thoughts on “Total Commander bez závorek u názvů složek”

  1. Vzhledem k tomu, že wincmd.ini může mít, např. ve Win Vista/Win 7, jiné implicitní umístění, je lépe jej upravovat přímo v TCMD\Konfigurace\Přímá úprava konfiguraních souborů.
    Máte zde dobré informace. Škoda jen, že s perlami typu ZPRÁVY …ODCHÁZELI. Není to ojedinělý překlep. Chudák čeština. :))

  2. Díky za připomínku. Otevření přes Přímou úpravu konfiguračních souborů je rozhodně univerzálnější.

    Uznávám, shoda podmětu s přísudkem mi sem tam uteče. Budu se na ni muset zaměřit;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *