Notebook Hardware Control

Dal jsem na tip jednoho z vás a vyzkoušel jsem nainstalovat na svůj notebook NHC. Jde o, nebojím se říci, dokonalý tool pro správu a optimalizaci výkonu systému po hardwarové stránce. Umí nastavit například hodnotu multiplikátoru, voltáž CPU, ale podporuje i SMART a accoustic management pevných disků. Dále můžete monitorovat teplotu procesoru, pevného disku a stav akumulátoru. Všechny monitorované údaje si můžete nechat vynést do grafů.

Stránky výrobce: http://www.pbus-167.com/
Download: http://samsung.schwippi.de/files/nhc_2.0_pre_release_04.zip (freeware)

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

One thought on “Notebook Hardware Control”

  1. Doporucuji vyzkouset jeste RMClock ( cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml ) Umi zpravovat sice jen CPU, ale umi to perfektne :) Dal je k tomu vhodne nainstalovat jeste programek PSWitch ( http://www.alpov.net/programovani/pswitch.html ) Ted umozni tlacitkem pro zmenu vykonostniho profilu, zmeni profil i v RmClocku. Vice na http://techsupport.sk/asus/forum/viewtopic.php?t=151&postdays=0&postorder=asc&start=0 Je to sice forum o M6VA, ale bez problemu to funguje i na M6A.

    Fakt doporucuju. Snizi se hluk a zvysi vydrz na baterie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *