Outlook 2007 – vypnutí žádosti o stažení Windows Desktop Search

Jak jste určitě zaznamenali, při každém spuštění Outlooku 2007, na vás vyskočí hláška oznamující, že pokud chcete používat funkcionalitu Instant Search, musíte si stáhnout Windows Desktop Search. Máte na výběr danou věc stáhnout nebo být upozorněni později – při příštím spuštění Outlooku. Pokud nechcete být tímto dialogovým oknem rušeni, je zde možnost, jak ho jednoduše vypnout. Stáhněte si níže přiložený REG soubor a spusťte ho. Do registry bude přidána jedna DWORD hodnota, řešící tento problém.

Registry file: Outlook12-DisableSearchDownloadPrompt.reg 

Vypnutí hlášky ručně: Tools -> Options -> Other -> Advanced options -> Show prompts to download WDS

V případě, že se rozhodnete pro instalaci nového WDS čtěte pozorně. K dispozici je aktuálně pouze WDS verze 3.0 beta, která nemá žádné GUI! Rozhodně ji tedy neinstalujte, pokud jste spokojenými uživateli jakékoliv starší verze s MSN rozhraním! Instalace trojkové betaverze se na nic neptá a odinstaluje starší verzi se vším všudy včetně vašeho nastavení! Další beta verze by již měla GUI obsahovat, takže doporučuji prozatím vypnout výše zmíněnou hlášku a počkat na uvolnění nové bety s grafickým rozhraním.

Pokud naopak o WDS stojíte, pak doporučuji vyzkoušet novou verzi, která funguje s Office 2007 a má GUI pro vyhledávání.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *