Obnovení textu z poškozeného dokumentu DOC nebo RTF

Píšu dokument, průběžně ho ukládám, všechno mám hotovo, naposledy ukládám a zavírám Word. Po pár minutách vytvořený dokument otevírám a kdeže. Dokument je z nějakého důvodu poškozený a Word mě nabádá, ať si alespoň obnovím text pomocí nástroje Text Recovery Converter. Kde ho najít už bohužel neprozradí.

Pokud se dostanete do podobné situace, řešení není obtížné. Jako obvykle jen musíte vědět, kam kliknout. Otevřete si Word, klikněte na kulaté tlačítko Office a z nabídky vyberte Otevřít. Otevře se nové okno. Vpravo dole, kde volíte typy zobrazených souborů si vyberte Recover text from any file (Obnovení textu z libovolného souboru). V horní části okna najděte váš poškozený dokument a otevřete ho tlačítkem Otevřít. Word se pokusí zachránit z vašeho poškozeného dokumentu alespoň text. Ten sice musíte znovu naformátovat, ale nemusíte ho celý psát znovu.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike.

3 thoughts on “Obnovení textu z poškozeného dokumentu DOC nebo RTF”

  1. Já mám bohužel podobnou zkušenost s neschopností MS Office pracovat korektně se svými vlastními soubory. :-( Ale volím většinou jiné řešení: otevřu soubor v Open/Libre Office. 90% úspěšnost zaručena. :-) A zachráním i formátování. :)

  2. Prosím vás o záchranu dat z dokumentu z wordu. .docx. Dokument jsem sam vytvoril. Psal jsem do nej a vkladal pomoci ctrl-c ctrl-v. Jsem normalni informovany mlady uzivatel a rozumim PC jen pro info. Vcera jsem ho jeste otevrel a dnes pise word ze je soubor poskozeny a nelze otevrit. Nabidne mi obnoveni ale ani tak se to nepodari akorat tam v detailu ukaze chybu na radku X a v sloupci Y. zkousel jsem ho otevrit ve wordpadu (rtf) a to se otevre ale je to samozrejme jen zmet znaku – zakodovano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *