Nefunkční Terminal Services Easy Print – mizející dokumenty z tiskové fronty

Jak možná tušíte, terminálový server by podle doporučení Microsoftu neměl zároveň plnit roli řadiče domény. Pokud ale víte, že si to můžete dovolit a požadujete od Windows Serveru 2008 obě tyto role, patrně narazíte na podivné chování technologie Easy Print. Ta umožňuje snadné připojení tiskáren RDP klienta tak, aby na ně bylo možné tisknout přímo z terminálovém serveru.

Ve výše popsané konfiguraci se sice tiskárny na serveru objeví, ale veškeré tiskové úlohy z fronty ihned zmizí a nevytisknou se. Popis řešení najdete v KB968605. Všechny úpravy se týkají serveru samotného. Ve stručnosti jde o změnu NTFS oprávnění pro složku C:\Windows\System32\Spool\PRINTERS.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *