Upgrade HTC Touch Cruise na Windows Mobile 6.1

HTC uvolnilo zdarma ke stažení upgrade na Windows Mobile 6.1. Pokud patříte mezi majitele HTC Touch Cruise, doporučuji zazálohovat data a pustit se do přechodu na novou verzi.

Novinky

Hlavním důvodem k upgradu pro mě byla možnost synchronizace SMS zpráv proti Exchange Serveru 2010. Tato funkcionalita vyžaduje telefon s Windows Mobile ve verzi 6.1 nebo vyšší.

Mezi novinkami mě mile překvapilo konverzační zobrazení SMS zpráv. Díky němu pod sebou vidíte odeslané a přijaté zprávy, které jste si s danou osobou vyměnili.

V rámci TomTom Navigatoru, který je teď automaticky předinstalován, si můžete zdarma stáhnout mapu jednoho města. V nabídce najdete i Prahu. Chybí pouze hlasový doprovod při navigování – ten není v tomto případě součástí instalace.

Mimo výše zmíněné, se mi práce s přístrojem zdá subjektivně znatelně rychlejší než dříve.

Nevýhody

Jedinou nevýhodou by pro někoho mohla být absence českého jazykového prostředí. Teoreticky by se možná dala sehnat od českého mobilního operátora. Má s tímto někdo z majitelů Cruise nějakou praktickou zkušenost?

Postup

  1. Stáhněte si instalační balíček z webu HTC.
  2. Zazálohujte si data uložená v telefonu včetně kontaktů a SMS zpráv.
  3. Dobijte akumulátor telefonu alespoň na 50%, jinak se instalace odmítne spustit.
  4. Dále postupujte podle pokynů. V mém případě upgrade úspěšně proběhl z notebooku s Windows 7 Ultimate CZ x86 ve spojení s Windows Mobile Device Center přes standardní miniUSB kabel.
  5. Nastavení datového připojení proběhlo v mém případě automaticky. Telefon po upgradu zahlásil, že si stáhne nastavení O2 datového připojení, a vše bylo za minutku upečeno.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *