Přizpůsobte si dialogy pro práci se soubory v Microsoft Office

Podobně jako položky míst v dialogových oknech Otevřít a Uložit ve Windows je možné upravit i položky zrychlené volby umístění v Microsoft Office. Stanovme si stejný cíl jako v předchozím tipu. Rádi bychom nabídce měli kromě, systémem přednastavených standardních, i zástupce odkazujícího na naši složku s dokumenty. Ta se nachází ve složce D:\Práce\2009\. Přejděme rovnou k samotnému návodu, jak to zařídit.

  1. Spusťte libovolnou aplikaci Microsoft Office. Nezáleží na tom, zda jde o Word, Excel či Powerpoint.
  2. Vyvolejte dialog pro otevření či uložení souboru. Můžete využít například klávesovou zkratku CTRL+O.
  3. Přejděte do složky, kterou chcete přidat do seznamu umístění v levé straně dialogu.
  4. Klikněte pravým tlačítkem myši přibližně v místě zachyceném na obrázku a vyberte možnost Přidat složku následovanou jejím názvem. V naší ukázce jde konkrétně o složku 2009.
  5. kliknout-pravym-tlacitkem pridat-slozku

  6. Výsledek vašeho snažení může vypadat přibližně takto.
  7. vysledek

Poznámka: Úpravy dialogu se dotýkají všech aplikací Microsoft Office a jsou společné pro dialogy otevření i uložení dokumentů.

Tento článek byl napsán pro časopis Computer.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *