Online OCR služba podporující češtinu

2009-04-20_132145

Potřebujete-li převést obrázek obsahující text na editovalný text (např. JPG do Wordu) a nemáte zrovna v počítači vhodný OCR (Optical Character Recognition) software, který by to uměl zařídit, nezoufejte. Existuje totiž velmi šikovná webová služba OnlineOCR.net nabízející rozpoznání textu z vámi odeslaného obrázku. Skvělou zprávou je plná podpora češtiny a kvalita rozpoznávání textu je opravdu velmi dobrá.

Výstupem mohou být tyto formáty:

  • Adobe PDF (pdf)
  • Excel (xls)
  • HTML 4.0 (html)
  • MS Word (doc)
  • RTF Word (rtf)
  • Text Plain (txt)

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike.

5 thoughts on “Online OCR služba podporující češtinu”

  1. Zdravím, moc pěkný stránky :-)
    Jinak tahle služba může být fajn pro domácí použití, ale kdo by proboha svěřoval své dokumenty někomu neznámému? To bych se fakt bál používat.
    Hezký den
    Honza

  2. Dobrý den,
    díky, pochvala vždy potěší:) Souhlasím s Vámi, pro domácí použití je skvělým pomocníkem. Pevně doufám, že firemní uživatelé mají dostatečně jasně vytyčené meze a vědí, jak mají s dokumenty nakládat.

  3. Dobry den,
    mozna by chtelo poznamenat,
    ze tato sluzba je placena (prvnich pet stran je zdarma).
    Matyas

  4. Zdravím,

    díky za upozornění. Přiznám se, že jsem zatím více jak 5 stránek nepotřeboval. Pokoušel jsem se najít toto omezení v podmínkách, ale nikde nic nepíší… nebo se pletu?

  5. OnlineOCR.net is a free service in a “Guest mode” (without registration) that allows you to convert 15 images per hour.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *