Nefunkční upload obrázků do WordPressu přes Flash

Možná vám stejně jako mě najednou přestalo fungovat nahrávání obrázků do WordPressu pomocí integrovaného flashového nástroje. Pokud potřebujete nahrát na server více obrázků najednou, je právě tento tool ideálním pomocníkem. Doposud s tím nebyl sebemenší problém, ale nová verze Adobe Flash Player 10 situaci trošku komplikuje. Jednoduše řečeno, máte-li verzi 9 vše funguje. Upgradujete na verzi 10 a upload obrázků přestane fungovat. Nezkoumal jsem, v čem konkrétně může být problém. Potřeboval jsem rychlé praktické řešení. Tady je.

1. Odinstalujte přes Přidat nebo odebrat programy desítkovou verzi Flashe.

2. Stáhněte si Flash Player 9 a nainstalujte ho: flashplayer9r151_win.zip

3. Restartujte browser a upload bude opět funkční.

Situace se určitě dá řešit i jinak a mnohem elegantněji. Pokud víte jak, podělte se o vaše poznatky v diskuzi pod článkem.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

One thought on “Nefunkční upload obrázků do WordPressu přes Flash”

  1. On bohužel Flash 10 nemá problémy jen s tímhle. Všiml jsem si na některých videoserverech, že s Flash 10 nefunguje zobrazení videa ve fullscreenu a ohlásí to chybu, že se jedná o nepodporovanou verzi a že mám provést upgrade na vyšší verzi Flash Playeru, což ovšem bohužel jaksi není možné, když jde o nejnovější verzi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *