MyMobiler – Jak se z PC připojit na plochu Windows Mobile zařízení?

Možnost připojení z Windows Mobile telefonu na Vzdálenou plochu serveru je poměrně známá věc. O poznání zajímavější je ale přesně opačný přístup. Tedy interakce s plochou vašeho WM telefonu z počítače. Důvodů, proč se o to pokoušet, je hned několik. Pro mě je nejužitečnější možnost psát SMS zprávy z plnohodnotné klávesnice počítače. Toto a mnohé další funkce zajistí freeware nástroj MyMobiler. Posuďte sami.

Seznam vlastností a funkcí

  • View your mobile screen on your desktop.
  • Control your mobile by using desktop keyboard and mouse.
  • Copy/Cut/Paste text between mobile and desktop.
  • Capture mobile screen.
  • Drag and drop files to your mobile.
  • Support ActiveSync / IP Connection
  • Support Mobile Explorer (File Browse)

Podporované verze OS

  • Support Windows Mobile 2003
  • Support Windows Mobile 5.0 / 6.0

Odkazy

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

3 thoughts on “MyMobiler – Jak se z PC připojit na plochu Windows Mobile zařízení?”

  1. Tento program používám již nějakou dobu a také jsem se o něm na svém blogu zmiňoval. Je to vážně skvělý nástroj a perfektní je i možnost používat displej telefonu jako “druhý monitor”, kdy lze kurzorem myši “odjet” z klasického monitoru na displej telefonu a ovládat jej tak přímo myší.

    Jako další možnost bych (byť to nesouvisí s výše zmiňovaným programem, zmínil ještě možnost využití displeje mobilního telefonu s Windows Mobile pro Windows SideShow ve Windows Vista. Bohužel jsem neměl tu možnost toto vyzkoušet, ale existuje program přímo od MS, který by toto měl umožnit. Více zde:
    http://djsnail.bloguje.cz/695121-windows-sideshow-zadny-problem-s-windows-mobile.php

  2. Zdravim. My mobiler me nefunguje nechce se mu pripojit k mobile. mam qtek 8310 a na ntb windows vista business ale nepouzivam activesync ale windows device manager nebo nak tak. poradte mi. thx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *