Windows Mobile 6 – úplné zakázání upozornění na nový e-mail

Situace:

Mám HTC Touch Cruise s Windows Mobile. Používám synchronizaci pošty pomocí ActiveSync (Direct Push) proti Exchange Serveru 2003. Je to snad má nejoblíbenější funkce na Exchange. E-mailová schránka serveru a zařízení jsou tedy udržovány neustále v aktuálním stavu. Jedním slovem luxus.

Problém ale nastává na Windows Mobile zařízení. To totiž všechny příchozí e-maily oznamuje pomocí “Upozornění” a přístup k těmto upozorněním je pak umožněn pomocí levého funkčního tlačítka. Pokud ale poštu přečtu na PC z Outlooku nebo ze zařízení bez použití tohoto levého funkčního tlačítka, upozornění stále zůstávají viset a jsou tím pádem neaktuální.

V praxi to vypadá tak, že si přečtete zprávu z PC a na mobilním zařízení ji sice vidíte jako již přečtenou, ale na levém funkčním tlačítku vám stále visí upozornění, že máte nový e-mail. To musíte ručně zavřít. Což je celkem namáhavé, nemyslíte?

Řešení:

Naštěstí i tento problém lze vyřešit. Stačí k tomu pouhý zásah do registrů, kterým vypnete Upozornění na e-maily.

V umístění HKCU\ControlPanel\Notifications\{A877D65A-239C-47a7-9304-0D347F580408} upravte hodnotu položky “Options” z hodnoty 1 na 536870912 decimálně.

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *