Steve Ballmer přednášel dnes 22.5.2008 na VŠE v Praze

Jednou z evropských zastávek CEO Microsoftu Steva Ballmera se stala Praha. Dnes odpoledne prezentoval své názory a vize na Evropském fóru vědy techniky konané v přednáškovém sále VŠE.

Bylo to poprvé, co jsem měl možnost na vlastní oči vidět Steva prezentovat. Jestli jste viděli pověstná videa na serveru YouTube, pak vězte, že dnešní přednáška nebyla rozhodně o nic ochuzena. Steve velmi vitálně a s plným nasazením přednášel své názory, vize a nebál se vše okořenit několika vtípky. Jedním slovem sál doslova ožil po prvních několika slovech.

Steve věnoval několik vět svým studiím na univerzitě, jeho začátkům u Microsoftu a v neposlední řadě jmenoval několik nových technoloogií, které budou uvedeny v nejbližší době na trh. Tedy prozatím alespoň na ten americký. Šlo o koncept Microsoft Surface, což je takový dotykový digitální stůl, který může ovládat více lidí najednou. Mohou si prohlížet fotografie, upravovat jejich velikost, ale třeba i hrát společenské hry.

Padla také zmínka o maďarském studentovi, jež po Stevovi při jeho tamním vystoupení hodil několik vajec. Steve dnes tuto historku komentoval s tím, že se rychle schoval za stůl z toho důvodu, aby jeho černý oblek nedostal zásah. Prý se z něj vajíčka špatně čistí.

Na závěr byl otevřen i několika dotazům z publika a rozloučil se s námi za vydatného potlesku nás všech v sále.

Záznam z celé přednášky: http://digiweb.ihned.cz/c4-10144100…-prenosu#rehor

Audiozáznam v MP3: http://www.rozhlas.cz/leonardo/technologie/_zprava/457605 

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *