Přijďte i vy na Windows User Group (WUG) meeting

Dnes proběhla další ze série přednášek pana Jiřího Hýzlera, MVP ze společnosti OKsystem na téma Security hardening s pořadovým číslem IV.

Řeč byla především o technologii Network Access Protectin (NAP) a nejen o ní. Ta si klade za cíl provádět kontrolu “zdraví” počítačů a na základě předem nastavených pravidel posléze buď stroj vpustí do firemní sítě nebo mu umožní pouze přístup do sítě s omezeným přístupem. Do produkční sítě pak může být puštěn až v okamžiku, kdy splňuje všechny bezpečnostní podmínky definované administrátorem.

Klasickou přednášku pan Hýzler doplnil několika velice názornými demy, zachycujícími jednotlivé konfigurační kroky, potřebné pro nastavení NAP v prostředí Windows Serveru 2008.

Pokud slyšíte o Windows User Group poprvé, pak vám mohu vřele doporučit návštěvu oficiálního webu www.wug.cz. Není nic snažšího, než se zaregistrovat a přijít třeba hned na příští akci. Meetingy probíhají zpravidla ve čtvrtek od 17:30 a jsou otevřeny i vám novým členům. Tématika přednášek i Hands-on-Labů je zaměřena na nasazení, provoz a správu Microsoft Windows prostředí, ale najdou se i další témata. Účast na všech akcích je bezplatná. Velké díky patří všem organizátorům a prezentujícím, kteří této aktivitě věnují část svého volného času.

Na akcích WUG panuje povětšinou velmi přátelské prostředí, a tak určitě zapadnete mezi nás:)

Published by

Jiri Brejcha

Jiri is passionate about mobility ranging from Wi-Fi to folding bikes;-) He is a Wi-Fi Technical Solutions Architect at Cisco UK, proud member of the Cisco Live Network Operations Center deployment team, and WLAN Pi development team. If he is not working, he is most likely riding his Brompton bike. All opinions are my own, not Cisco's.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *